Verschillende soorten bier



Alle bieren zijn gemaakt met uitsluitend biologische producten, dit houd natuurlijk niet in dat bier nu opeens gezond is ;-).
Biertje worden rustig gefementeerd in een gecontrolleerde ruimte van 18 graden en het bier staat in ketels daar 4 weken te rijpen.
Daarna gaat het bier, met wat extra suiker (5 gram per liter), in de fles waarna het na 2 weken gedronken kan worden.





Tripel

Heavy stuff
Het heeft een jaar geduurd, met vallen en opstaan hebben we nu een prachtige Tripel, vol van smaak.Met een alcohol percentage van ongeveer 8.5%. Bier is op de fles gegist.



Wit bier

Hebbie dorst?
Deze geweldige witbier, drinkt lekker makkelijk weg op het terras. Met een alcohol percentage van ongeveer 4.5%. Bier is op de fles gegist.



Speciaal bier

Heul lekker
Heerlijk biertje, gewoon lekker, iets zwaarder dan een standaard biertje, Met een alcohol percentage van ongeveer 5.5%. Bier is op de fles gegist.



Westzaans biertje

Voor ons dorp
Heerlijk biertje, gewoon lekker, iets zwaarder en voller dan een standaard biertje, Met een alcohol percentage van ongeveer 5%. Biertje is ooit eens gebruikt in de proeverij van Jongwijs. Nu is het uitgegroeid tot een volwassen en heerlijk biertje. Bier is op de fles gegist.



Lente Bock

Lekker fris lente biertje
Prachtig lente-bock biertje. Alleen in het voorjaar te krijgen. Speciaal gebrouwen om de komst van de lente te vieren. Met een alcohol percentage van ongeveer 5.5%. Bier is op de fles gegist.



Oud hollands

Hoppig en toch lekker fris
Een recept uit 1860 in handen gekregen van brouwerij 't Scheepje en deze geprobeerd na te maken. Veel hop en speltmout. Interessant biertje!



Winter biertje

Glüh-bier
Ingrediënten als: Kaneel, steranijs, kruidnagel, zoethout, kardemom en nigella sativa (meer info hier, bij elkaar maakt dit een heel lekker kruidig maar niet te zwaar biertje.

|